Descopera diferentele dintre un hoverboard original si unul fake

Hoverboard-urile, in ciuda tuturor orelor de distractie pe care le ofera, au fost tinta unor semne de intrebare privind siguranta lor in utilizare. Pericolele principale, cum probabil ati ghicit, constau in fisa, cablare, incarcatoare si baterie. Pentru a face lucrurile sa se inrautateasca, mai mult de jumatate dintre hoverboard-urile de pe piata sunt false, potrivit unei noi cercetari realizate de NetNames - o agentie specializata in protejarea marcilor impotriva contrafacerii. Acest lucru va face, in mod evident, cumparaturile de hoverboard-uri mult mai dificila decat ne-am astepta.

De ce unele hoverboard-uri iau foc?

Expertii par sa fi rezolvat enigma. Principalul aspect al problemei este ca unele baterii cu litiu se supraincalzesc. In circumstante normale acest lucru se intampla extrem de rar la hoverboard-uri originale, produse de producatori de renume. Dar dovezile arata ca hoverboard-urile care au luat foc au fost imitatii mai ieftine, cu piese, incarcator, circuite si baterii comtrafacute, de calitate foarte scazuta. In lumina acestei situatii alarmante, ai mai jos modalitatile prin care iti poti da seama daca un hoverboard este original sau unul contrafacut.

Deci, iata cateva sfaturi despre cum sa identificam un hoverboard contrafacut.

1. Stecherul
Conform standardelor, trebuie sa verifici daca stecherul cu trei pini de pe dispozitiv spune ca este produs la BS 1363. Daca nu include aceste informatii, atunci nu cumpara produsul. De asemenea, este important sa ai grija la forma stecherului. Un hoverboard cu o priza in forma de trifoi este considerat nesigur, deci trebuie sa eviti sa il cumperi. Calitatea plasticului din care este facut stecherul este un alt indiciu de posibila contrafacere.

2. Producatorul
Verifica dispozitivul pentru marcaje sau informatii specifice, cum ar fi numele si detaliile de contact ale producatorului si/sau importatorului.

3. Achizitii online
Iata ce trebuie sa stii, sa faci si sa observi daca intentionezi sa cumperi un hoverboard online. Incearca sa cauti recenzii ale produsului sau ale vanzatorului - acestea sunt in regula? Exista o multime de greseli de ortografie sau gramatica pe site-ul care vinde? Acesta poate fi un indiciu ca o afacere nu este condusa profesionist. Au un numar de telefon pe care il poti apela daca exista probleme? Retine ca, daca compania se afla in strainatate, poate fi mai dificil sa faci o plangere sau sa returnezi un produs defect. Citeste instructiunile de folosire - daca ceva pare ciudat, repetitiv sau este scris gresit, destul de sigur ca ai de-a face cu un produs contrafacut.

4. Numele este scris corect?
Vei gasi adesea pe hoverboard-urile false, de obicei pe cele care vin din China, numele in mod intentionat gresit scris. De exemplu, o marca populara Hoverboard precum Swegway va avea o imitatie numita Smagway. Acest lucru se face in mod intentionat din motive de protejare a marcii inregistrate, dar este o dovada a faptului ca este o imitatie si, prin urmare, hoverboard-ul trebuie evitat. Acestea pot fi o replica exacta a originalului si greu de diferentiat, daca doar le privim. Dar in interior, pentru aceste hoverboard-uri se folosesc materiale de calitate inferioara.

5. Sunt prea ieftine?
Hoverboard-urile nu sunt cele mai ieftine gadgeturi. Ele sunt, de fapt, destul scumpe. Un hoverboard bun va costa, cel putin echivalentul a 300 dolari, daca il cumperi online. Ca si in orice alta oferta, de orice fel, ce suna prea bine ca sa fi adevarat, mai mult ca sigur ca nici nu este. Evita sa cumperi hoverboard-uri atras fiind de faptul ca pretul lor este foarte mic. Un hoverboard care este prea ieftin ar trebui sa iti aprinda becurile de alarma, deoarece niciun producator reputat nu poate vinde un hoverboard pentru mai putin de 200 de dolari (poate intr-o perioada de oferte). Si daca o fac, poti sti ca au pierdut mult controlul calitatii si au folosit materiale mai ieftine in produsul lor..
Asemenea hoverboard-uri nu vor rezista, se vor strica, sunt o risipa groaznica de bani si te pot pune in pericol, dupa cum am vazut mai sus, pentru ca sunt toate sansele ca aceste hoverboard-uri sa ia foc.

6. Au un aspect premium?
Trebuie sa cercetezi, de asemenea, aspectul. Un produs original va arata distinct, va arata ca un produs premium. Deoarece a fost proiectat de catre inginerii de top de la o firma de renume, poti spune cu usurinta diferenta dintre un hoverboard adevarat si unul care este contrafacut, doar uitandu-te la el. In mod normal, pretul lor se va potrivi cu aspectul lor si, evident, cu calitatea lor. Un pret mic va implica aproape invariabil un design care nu este foarte placut din punct de vedere estetic – adica un fals.

7. Uitati-va la manual
Daca un hoverboard este fals, manualul de utilizare va fi la fel de prost redactat si proiectat. Hoverboard-urile contrafacute vin cu manuale de utilizare care au traduceri proaste (din chineza), greseli de tipar si greseli gramaticale. Calitatea manualului vorbeste despre autenticitatea hoverboard-ului. Marcile reale fac manuale care au un aspect premium, cu hartie de calitate, desene ilustrative si text complet, fara greseli. Unii folosesc, de asemenea, holograme distinctive pentru brandurile lor. Manualul va veni cu informatii de suport, cum ar fi site-uri Web, e-mailuri si numere de telefon. Producatorii seriosi nu au nimic de ascuns. Manualele lor sunt, de asemenea, usor de gasit online, de obicei pe site-ul web al producatorului. Daca nu puteti gasi manualul unui anumit hoverboard online, acesta are probabil o origine indoielnica si, cel mai probabil, este un fals.

8. Respecta standardele?
Standardele sunt reguli pentru producatori, astfel incat acestia sa faca produse care sunt testate. Un hoverboard fals nu se supune acestor standarde. Toate hoverboard-urile originale vin cu standardul de tranzactionare al BS1363 pe conectorul incarcatorului. Multi experti spun ca trebuie sa evitam un hoverboard care nu are acest standard marcat pe conectorul incarcatorului.

9. Sunt prea usoare?
In timp ce o greutate scazuta in tehnologie se asociaza instinctiv cu un lucru de calitate, in lumea hoverboard-urilor nu este neaparat un lucru bun. Un hoverboard prea usor arata ca foloseste materiale pe baza de plastic mai ieftin – alt indiciu despre o mare posibilitate ca este vorba despre un fals.

10. Sunete ciudate
Un hoverboard bine construit nu va scoate sunete enervante sau ciudate. Daca scartaie, aceasta se datoreaza faptului ca nu a fost conceput in mod optim si este un fals.

11. Feedback-ul clientului
Probabil ca acesta este cel mai simplu mod de a spune daca un hoverboard este fals. Este putin probabil sa fii prima persoana care a cumparat vreodata un anumit hoverboard. Prin accesarea site-urilor web si citirea recenziilor clientilor, iti vei face o idee generala despre autenticitatea produsului. Oamenii identifica in general repede falsurile si daca hoverboard-ul este un fals - vei afla despre asta! produsele vor avea ratinguri proaste si, mai ales, multe comentarii negative.

Concluzie

Aminteste-ti, un hoverboard ar trebui sa iti ofere ore de distractie, nu probleme. De aceea, ai grija ce si de unde cumperi.

Cum te pregatesti de o iesire blana cu hoverboard-ul
Super idei

Cum te pregatesti de o iesire blana cu hoverboard-ul

Stim ca ai iesit deja de multe ori cu prietenii si hoverboard-ul in aceasta vara. Ai hoinarit pe strazi, ai facut intreceri prin parc si te-ai distrat descoperind noi si noi locuri si trasee. Nu-i asa ca ai deja o groaza de amintiri care parca te fac să nu te uiti in calendar si sa vezi ca vara e pe sfarsite?

Cum am gasit cele mai tari metode de distractie pentru vara 2017
Fun, fun, fun!

Cum am gasit cele mai tari metode de distractie pentru vara 2017

Vara aceasta nu trebuie sa ratezi niciunul din momentele frumoase pe care le petreci in aer liber.