Cum sa te protejezi cand mergi pe hoverboard

Cu totii ne amuzam cand urmarim pe Youtube filmulete cu persoane care se aleg cu cazaturi incercand sa isi demonstreze maiestria pe noua „jucarie” care a fascinat intreaga planeta – hoverboard-ul. Nu la fel de amuzante sunt insa cazaturile simtite pe propria piele sau de catre cei mici. Dupa ce vezi astfel de filmulete si mai citesti si avertismentele legate de bateriile care pot exploda, incepi sa devii mai precaut.

Pentru ca vorbim despre un obiect mobil trebuie sa tinem cont de o serie de masuri de siguranta. Iti prezentam mai jos cateva dintre ele.

Protejeaza-te impotriva cazaturilor

La fel ca in cazul oricarui vehicul care se misca rapid, mersul pe hoverboard se poate termina rau. Un hoverboard poate ajunge la o viteza maxima de aproximativ 18 km pe ora, asa ca risti sa suferi leziuni ceva mai substantiale decat daca ai cadea de pe un skateboard aflat in miscare.

Desi cei mai multi dintre cei care folosesc hoverboard-ul nu apeleaza la asa ceva, echipamentul de protectie este totusi o necesitate. Vei avea nevoie de o casca, genunchiere, cotiere si protectii pentru incheietura mainii. Aceste echipamente vor reduce riscul de fracturi, entorse si alte leziuni, daca vei cadea.

Accidentele in trafic

Ca si in cazul bicicletelor, skateboard-urilor sau penny board-urilor, exista riscul de a fi implicat intr-un accident de circulatie, mai ales daca sunteti pe sau aproape de strada. Tine cont de legile in vigoare si nu te plimba cu hoverboard-ul in strada sau in apropierea traficului. In unele orase din lume hoverboard-ul beneficiaza de anumite legi la nivelul traficului urban. De exemplu, in California, ele sunt clasificate la fel ca bicicletele putand fi folosite pe strada. Nu este insa si cazul Romaniei.

La polul opus, in UK, placile mobile sunt interzise de 180 de ani, iar oamenii si-au adus aminte de aceasta lege odata cu aparitia hoverboard-urilor. In UK, ele pot fi folosite doar pe proprietatile private si asta doar cu acceptul proprietarilor.

Limita de greutate

Hoverboard-urile functioneaza cu o greutate minima care de obicei este de aproximativ 20 de kg. De asemenea, greutatea maxima suportata este de aproximativ 125 de kg. Aceste limite sunt menite sa protejeze atat utilizatorul cat si hoverboard-ul, deci ar trebui sa verificati intai site-ul producatorului pentru a afla mai multe detalii. In zona “Specificatii produs” din pagina fiecarui produs aflat pe site-ul nostru, regasesti aceste informatii.

Copiii sub limita de greutate vor avea probleme in a folosi hoverboard-ul. Atata timp cat placa nu va detecta greutatea lor, nu se va echilibra in mod corect. Se poate plimba un copil cu hoverboard-ul? Raspunsul depinde de discernamantul fiecarui parinte, dar ideal ar fi ca cei mici sa fie supravegheati atent in momentul in care folosesc acest device.

Pante abrupte

Cele mai multe placi nu vor functiona in cazul pantelor abrupte, de obicei cele mai mari de 30 de grade. Chiar daca nu exista limite privind inaltimea celui care utilizeaza hoverboard-ul, tine cont ca la inaltimea ta se mai adauga aproximativ 10 cm atunci cand esti pe placa. Acest aspect este important daca sunteti foarte inalt, pentru ca exista riscul sa va loviti la cap atunci cand mergeti cu hoverboard-ul.

Nu le lasati la incarcat peste noapte

Smartphone-urile si alte electronice mici ne permit sa le lasam in priza pe timpul noptii. Nu acelasi lucru este valabil si pentru hoverboard-uri.

Cele mai multe dintre ele se incarca complet intr-o perioada de timp cuprinsa intre doua si patru ore. Chiar daca hoverboard-urile cu baterii originale sunt prevazute sa opreasca absorbtia curentului de la priza imediat ce s-au incarcat complet, nu merita totusi riscul de a te trezi cu casa in flacari peste noapte. Indiferent daca ti l-ai cumparat din strainatate sau de la un vanzator de renume, nu risca sa lasi hoverboard-ul la incarcat peste noapte.

Iti recomandam sa il incarci intr-o zona spatioasa si sa stai cu ochii pe el.

Verifica daca este original

Problema privind originalitatea unui hoverboard are mai multe aspecte: un pret piperat nu garanteaza neaparat ca produsul nu este contrafacut, iar o placa „pirat” poate arata la fel ca una originala.

Pentru a evita problemele privind produsele contrafacute incearca sa cumperi de la producatorii recunoscuti pentru realizarea de hoverboard-uri.

Fereste-l de lovituri

Cu siguranta, la inceput vei constata ca te vei lovi cu hoverboard-ul de tot felul de lucruri din jur. Chiar daca ele pot suporta loviturile usoare, hoverboard-urile nu sunt concepute totusi sa reziste la impacturi puternice. Asa ca nu trebuie sa abuzezi de ele.

Asa cum am detaliat mai inainte, principalul motiv pentru care hoverboard-ul poate exploda pare sa fie legat de baterie. Hoverboard-urile folosesc baterii litiu-ion, acelasi tip de baterie utilizat la laptop-uri si smartphone-uri. Iar atunci cand supui placa la tot felul de accidente, avand bateria in interior, riscul producerii unei explozii va creste. Totul tine de tine si de cat de multa grija ai de el.

Hoverboard-urile, la fel ca toate vehiculele, trebuie sa fie tratate cu grija. Nu incercati sa faceti acrobatii cu el. Nu incercati sa sariti treptele cu hoverboard-ul. Acesta este proiectat sa se deplaseze de-a lungul unui drum neted. Rezuma-te la acest lucru.

Folositi-l cu grija noaptea

Hoverboard-ul are „faruri”, mai exact lumini, dar acestea sunt slabe. De aceea, pentru a-l folosi pe timpul noptii, trebuie sa fii precaut. In primul rand, pentru a evita accidentele, incearca sa porti haine deschise la culoare noaptea. Este indicat chiar sa folosesti niste incaltari prevazute cu leduri pentru a putea atrage mai usor atentia asupra ta din partea celorlalti aflati in trafic.

Exerseaza inainte de a iesi pe strada

Cel mai important lucru este sa inveti sa mergi pe hoverboard si sa iti mentii echilibrul cat mai bine pentru a evita cazaturile. Urcatul pe placa trebuie realizat cu atentie, cu un singur picior si apoi cu cel de al doilea. Ai grija cand cobori de pe hoverboard sa o faci in partea din spate si nu in fata. Exerseaza, de asemenea, postura: picioarele trebuie sa fie cat mai drepte.

Descopera diferentele dintre un hoverboard original si unul fake
Tech

Descopera diferentele dintre un hoverboard original si unul fake

Descopera diferente intre un hoverboard original si unul fake. Iti oferim sfaturi pretioase si diferente intre un hoverboard original si unul fake pe site.

Mergi la scoala pe hoverboard?
Super idei

Mergi la scoala pe hoverboard?

Este una dintre cele mai cool metode de a-ti incepe dimineata. Nu mai e nevoie sa asisti la aglomeratia din mijloacele de transport sau sa intarzii pentru ca autobuzul a prins culoarea rosie la toate semafoarele. Hoverboardul este o modalitate cool si eficienta de a ajunge la timp unde vrei sa ajungi. Scoala a sosit cu pasi repezi, iar tu trebuie sa tii pasul cu ea, nu-i asa?