Invata in 10 minute sa mergi pe hoverboard. E simplu!

Daca ti-ai facut curaj si ti-ai cumparat deja un hoverboard, iti mai ramane un singur lucru de facut: sa inveti cum sa il folosesti fara a te face de ras prin repetate cazaturi, in plina strada, de fata cu toata lumea.

Un hoverboard iti va oferi clipe de satisfactie, dar, daca nu doresti ca experienta sa se incheie prin a te rani, trebuie sa tii cont de cateva masuri de precautie. Nu trebuie sa iti faci prea multe griji; cu putina rabdare si cu ceva exercitii vei „zbura” cu noul tau gadget in cel mai scurt timp.

Din ce este compus un hoverboard

Cele mai multe hoverboard-uri au o forma similara si, prin urmare, functioneaza identic, deci, acest ghid ar trebui sa functioneze indiferent ce model ai achizitionat. In mod normal, un hoverboard este impartit in doua sectiuni care permit realizarea de miscari independente inainte si inapoi pentru fiecare parte. Exact langa partea centrala, unde se intalnesc cele doua sectiuni, se afla leduri care indica nivelul de incarcare al bateriei si va avertizeaza daca necesita calibrare. De asemenea, hoverboard-ul mai este prevazut cu doua mici „faruri” in partea din fata a fiecarei sectiuni pentru a te ajuta sa iti lumineze calea sau sa ii avertizeze pe ceilalti sa nu va stea in drum.

Cum te urci pe hoverboard

Dupa ce te-ai asigurat ca hoverboard-ul este complet incarcat, verificand ledul pentru baterie si fiind atent ca nicio alta lumina de avertizare sa nu fie aprinsa, aseaza hoverboard-ul pe o suprafata neteda care nu are in apropiere nici un fel de obstacol.

Orientarea „farurilor“ este inainte. Depinde doar de tine cum alegi sa te urci pe hoverboard pentru ca, datorita capacitatii sale de auto-echilibrare va functiona bine in ambele moduri, in fata si in spate.

Urcarea pe hoverboard si plecarea de pe loc sunt probabil cele mai dificile aspecte pe care le vei intampina in utilizarea lui. Trebuie sa te urci cu grija, punand prima data un singur picior si apoi pe cel de al doilea. Fa acest lucru printr-o miscarea rapida. Daca astepti prea mult, dezechilibrul creat te va obliga sa sari de pe hoverboard.

Nu trebuie sa faci miscari bruste deoarece exista riscul de a cadea! Dupa ce ai ambele picioare pe hoverboard, faci miscari lente in fata si in spate. De preferat ar fi sa te tii de cineva sau de un perete. Fa un balans repetat de cateva ori lasandu-te pe fata si pe spate pentru a invata sa iti tii echilibrul. Este usor.

Pentru a obtine un echilibru perfect incearca sa tii picioarele drepte si nu incerca sa te balansezi pe varfuri sau pe calcaie. Pastreaza-ti picioarele mai mult spre roti si nu pe centru. De asemenea, acest lucru permite o stabilitate crescuta prin raspandirea greutatii mai uniform.

Cum te deplasezi pe hoverboard

Trebuie sa intelegi ca hoverboard-ul nu este capabil sa iti citeasca gandurile. Indiferent de ceea ce pretind unii, tot ce tine de directionarea hoverboard-ului se reduce la legile fizicii.

Pentru a controla placa este nevoie doar de un mic impuls dat de partea inferioara a picioarelor si de degete, iar asta poate crea senzatia ca hoverboard-ul iti citeste gandurile. In realitate insa, tu te inclini foarte usor in directia in care vrei sa te deplasezi pe placa, imediat ce te-ai gandit la asta.

Trebuie sa ai grija sa nu te inclini prea tare in nicio directie pentru ca vei cadea. Cea mai uzuala greseala pe care o fac cei care se urca prima data pe un hoverboard este sa isi miste intreg corpul prea mult. Acest lucru te va obliga sa depui un efort suplimentar pentru a-ti recapata stabilitatea.

Atunci cand doresti sa iti maresti stabilitatea pe placa trebuie sa indoi usor picioarele, diminuand astfel centrul de gravitatie si reducand clatinarea.

Punerea in miscare este simpla: te inclini catre fata pe ambele sectiuni pe care tii picioarele ca sa mergi in fata si catre inapoi ca sa mergi cu spatele. Totul este in functie de cum iti aplici greutatea pe placa.

Cum iei viraje cu hoverboardul

Rotirea si schimbarea directiei de mers a hoverbord-ului este relativ similara cu mersul pe ea. Acest lucru este extrem de usor deoarece fiecare parte este independenta. Daca doresti sa mergi catre dreapta aplici o presiune usoara pe partea dreapta a hoverboard-ului. La fel este si in cazul in care doresti sa mergi spre stanga! Insa ideea e ca trebuie sa impingi piciorul stang pentru a te lasa pe cel drept, respectiv sa mergi catre dreapta, si invers.

Ai grija insa, nu incerca virajele bruste pana nu capeti ceva experienta.

Pana vei avea destula incredere in tine insuti este indicat sa incepi cu miscari mici pentru a ajunge sa simti modul in care „reactioneaza” hoverboard-ul. Cu timpul, memoria musculara se va dezvolta si vei fi capabil sa te deplasezi pe hoverboard fara a te mai gandi la asta.

Cum te rotesti pe hoverboard

Pentru a te roti in cerc cu un hoverboard, pur si simplu impinge degetele de la picioare si calcaiele in sens opus unul fata de altul. Pentru a te roti la stanga, impinge degetele de la piciorul dreapt si glezna stanga. Pentru a te roti la dreapta, impinge degetele de la piciorul stang in jos si glezna dreapta.

Cum cobori de pe hoverboard

Pentru a te da jos de pe hoverboard este bine sa pui prima data un singur picior pe pamant. Foloseste-te de acest picior pentru a asigura stabilitatea corpului, pana cand cobori si celalalt picior de pe hoverboard.

Desi poate parea tentant sa incerci sa sari de pe placa, acest lucru poate provoca accidente, asa ca nu risca!

Masuri de siguranta in utilizarea hoverboardului

Este inevitabil sa nu ai parte si de cateva trante in timp ce vei incerca sa „stapanesti” noua jucarie. Unii sunt de parere ca este mai usor sa exersezi in camera. Un covor, daca ai in casa, va atenua cazaturile. Ai insa grija sa stai cat mai departe de mobila si lucrurile valoroase din incapere. Altii cred ca cel mai bine este sa exersezi (cel putin urcarea si coborarea) pe iarba. Astfel, vei reduce din viteza hoverboard-ului.

Tine minte ca trebuie sa iei lucrurile incet pentru ca acest device poate fugi de sub tine foarte usor daca vei exagera. Daca te-ai hotarat sa folosesti hoverboard-ul pe strada, stai departe de trafic la inceput. Daca esti deja experimentat, iti uram distractie cat cuprinde!

In ritm de graffiti prin jungla de beton
Fun, fun, fun!

In ritm de graffiti prin jungla de beton

Daca te plimbi macar pe jumatate cat o fac eu, sigur ai vazut atatia pereti desenati cu spray si nume, umbre si imagini aproape 3D.

De ce este MonkeyBoard-ul o idee atat de buna pentru un cadou de Craciun
Oferte MonkeyBoard

De ce este MonkeyBoard-ul o idee atat de buna pentru un cadou de Craciun

Acest articol este o sugestie si te rugam sa il tratezi ca atare. Acum, ca am incheiat disclaimer-ul, hai sa vorbim despre hoverboard-uri. Este posibil sa nu ai unul si sa te gandesti ca cel mai nepotrivit moment in care l-ai cere parintilor este Craciunul.