Sfaturi despre cum sa iti alegi un hoverboard bun

 Unul dintre cele mai dorite gadgeturi din intreaga lume pentru tinerii pasionati de aventura, de distractie si senzatii cool sunt scooterele electrice, denumite la noi hoverboard-uri. Acestea permit deplasarea prin simpla schimbare a centrului de echilibru, ceea ce le face foarte usor de folosit de catre oricine. Cu putina rabdare, entuziasm, curiozitate si cu ceva exercitii, vei “zburda” pe noul tau gadget in mai putin de 10 minute.

Giroscopul interior si pedalele sensibile la presiune determina rapid directia in care tu vrei sa mergi, fiind capabil sa iti citeasca propriile ganduri. Odata urcat pe hoverboard poti sa te deplasezi intr-un mod usor, poti sa iei viraje, sa te rotesti etc.

Hoverboard-ul vine la pachet cu o telecomanda wireless multifunctionala, iar sistemul de conectare bluetooth la telefonul mobil face din acest gadget un centru multimedia in jurul tau. Cu ajutorul luminilor LED de pe rotile hoverboard-ului, vei putea sa semnalizezi directia de mers si acestea te vor anunta cand bateria este descarcata sau cand ai depasit viteza maxima de deplasare. 

Acest gadget al viitorului iti permite sa te deplasezi intr-un mod mai rapid si mai confortabil in locurile inaccesibile, prin magazine, in cladiri de birou, pe strada etc.

Eu am unul si sunt tare mandru de el. Daca iti doresti si tu un astfel de gadget sau vrei sa iti faci un cadou, cu siguranta ai intrebari, in special la caracteristicile care fac diferenta dintre un model sau altul sau, si mai important, ce face diferenta intre un hoverboard original si unul de o calitate slaba.

Desi toate hoverboard-urile functioneaza identic din punct de vedere tehnic, exista insa diferente de care trebuie sa tii cont atunci cand iti doresti un hoverboard care sa iti asigure siguranta si performanta si care sa fie durabil in timp.

Iti prezint cele mai importante specificatii tehnice ale hoverboard-ului de care sa tii cont

  • Masa maxima suportata de hoverboard

Cea mai importanta caracteristica este masa maxima admisa, adica greutatea maxima pe care o poate deplasa si sustine in parametri normali un hoverboard. Pentru ca nimeni nu vrea ca hoverboard-ul sa se rupa chiar in timp ce prinde viteza, de aceea este foarte bine de stiut ce masa suporta transportatorul electric.

Ce probleme apar atunci cand depasesti greutatea maxima admisa? Longevitatea motorului va avea de suferit, de asemenea si performantele generale: viteza, acceleratia, pantele ce pot fi abordate si autonomia intre doua incarcari succesive.

Existe diferite modele de hoverboard-uri precum:

  • cele de 6.5 inch sustin o greutate de 120 kg,
  • cele hummer sustin o greutate de 140 kg,
  • iar cele de 10 inch sustin o greutate de 130 kg.

De asemenea, corect este ca site-urile sa mentioneze si o greutate minima, sub care hoverboard-ul nu va putea porni. Aceasta este de 30 kg.

2. Viteza maxima de deplasare a hoverboard-ului

Capacitatea motorului si puterea motorului sunt principalii factori care determina viteza maxima de deplasare a unui hoverboard. Cele mai multe modele de hoverboard-uri de 6.5 inch dezvolta viteze maxime de 15 - 18 km/h, similar cu un ritm de alergare. Exista si modele de hoverboard-uri precum hummer care dezvolta viteze maxime de 18 - 20 km/h sau cele de 10 inch care au viteze maxime de 18 - 25 km/h, bineinteles aceste doua modele sunt un pic mai scumpe, iar atentia pe care trebuie sa o aveti atunci cand mergeti atat de tare trebuie sa fie crescuta. Eu recomand sa mergi cu o viteza maxima de 18 km/h. Este mai sigur pentru hoverboard, dar mai ales pentru tine.

3. Autonomia hoverboard-ului

Este exprimata exprimata in kilometri si este una dintre cele mai importante caracteristici, desi nu este specificata de multi producatori. Aceasta valoare a autonomiei depinde de anumiti factori precum:

  • temperatura exterioara (care afecteaza in mare parte acumulatorii hoverboardului),
  • inclinatia drumului,
  • viteza de deplasare,
  • si, bineinteles, de greutatea utilizatorului.

Autonomia hoverboard-urilor comercializate de mine:

  1. Hoverboard-urile de 6.5 inch functioneaza cu o singura incarcare completa pana la 15 - 18 km,
  2. Hoverboard-urile Hummer pot fi conduse pana la 20 km cu o incarcare completa,
  3. Iar hoverboard-urile de 10 inch ruleaza intre 18 - 20 km cu o incarcare completa.

4. Timpul de incarcare a hoverboard-ului

Fiind un dispozitiv electric, functioneaza pe baterii, acestea fiind cele care propulseaza motoarele din dotare. Produsele de calitate vor incorpora baterii reincarcabile de tipul Lithium 4.4 Ah, care sunt rezistente si sigure, fiind non-explozive si non-inflamatoare.

Timpul de incarcare este de aproximativ 2 - 3 ore. Este important sa respecti durata de incarcare transmisa de producator, pentru longevitate.

5. Unghiul maxim de urcare a hoverboard-ului

Aceasta specificatie este importanta daca intentionezi sa abordezi pante abrupte, unde pe langa dificultatea hoverboard-ului in general de a urca pe strazi cu inclinatii foarte mari, nu vei mai putea sa iti mentii echilibrul pe gadget si vei cadea atunci cand vei cobora.

Un hoverboard poate aborda pante de 10 - 15 grade.

 

6. Rotile ergonomice ale hoverboard-ului

Rotile ergonomice sunt importante in timpul deplasarii, deoarece te intereseaza ca hoverboard-ul sa iti ofere aderenta. In concluzie, cele doua roti trebuie sa fie umplute cu cauciuc, rezistente, non-pneumatice, adica fara camera si cu un diametru adecvat.

Concluzie

Pentru ca stiu cat de greu este sa gasesti in magazinele din Romania un hoverboard bun, corect fabricat, iata ca am deschis chiar eu un magazin online care sa iti ofere gadgeturi de calitate, performante si sigure. Garantez pentru ele pentru ca stiu cum le produc.

Invata in 10 minute sa mergi pe hoverboard. E simplu!
Tech

Invata in 10 minute sa mergi pe hoverboard. E simplu!

Daca ti-ai facut curaj si ti-ai cumparat deja un hoverboard, iti mai ramane un singur lucru de facut: sa inveti cum sa il folosesti

Cum am gasit cele mai tari metode de distractie pentru vara 2017
Fun, fun, fun!

Cum am gasit cele mai tari metode de distractie pentru vara 2017

Vara aceasta nu trebuie sa ratezi niciunul din momentele frumoase pe care le petreci in aer liber.