Unde si cum poti sa calatoresti cu hoverboard-ul in 2019

Se apropie vara, asa ca ai liber la planuri si idei despre vacanta. Probabil ca vrei deja sa pleci undeva, dar parca vrei si sa petreci suficient timp pe hoverboard. Ce e de facut?

Vacanta pe hoverboard inseamna muzica preferata, LED-uri aprinse atunci cand se insereaza si multa distractie. Desi pare ca poti avea parte de aceste momente doar in cartierul tau, poti folosi hoverboard-ul si in vacanta - daca stii unde si cum sa il transporti. Sa ne lamurim. 

In ce tari poti merge cu hoverboard-ul?

Probabil ca ai tai au planuit deja urmatoarea vacanta si tocmai ai aflat ca va fi in afara tarii. Insa, unele zone au folosirea hoverboard-ului interzisa in spatiile publice. Asa ca hai sa vedem ce tari si orase nu permit mersul pe hoverboard.

  • Danemarca;
  • Dubai;
  • Hong Kong, China;
  • Olanda;
  • New South Wales, Queensland si Victoria, Australia;
  • Filipine;
  • Marea Britanie;
  • Toronto, Canada;
  • Mai multe state americane, printre care si New York, California, Alabama, Georgia.

In afara de cele de mai sus, exista alte orase, state sau tari care iau in considerare o limitare a folosirii hoverboard-ului pe drumurile publice. Asa ca, inainte sa iti pregatesti geanta de calatorie, verifica legile locale. De obicei, gasesti pe internet articole in limba engleza care te pot ajuta. 

Ce faci cu hoverboard-ul in Romania?

Tara noastra permite folosirea hoverboard-ului pe drumurile publice, in parcuri sau alte zone amenajate. Totusi, daca pleci intr-o vacanta in interiorul tarii, atunci ar trebui sa cercetezi destinatia, ca sa iti poti da seama daca chiar te vei bucura de hoverboard. 

  • Zonele rurale, precum Maramures sunt incompatibile cu datul pe hoverboard pentru ca sunt sanse mici sa gasesti drumuri asfaltate, drepte si care sa nu fie aglomerate cu turisti.
  • Orasele de munte sau cu zone istorice, cum ar fi Sibiul, Sighisoara sau Sinaia au fie scari, fie drumuri cu pavaj, in loc de asfalt, care pot face dificil mersul pe hoverboard.
  • Complexurile hoteliere cu circuit inchis pot avea zone dedicate sau nu - ramane sa cercetezi daca vei folosi hoverboard-ul la cazare.

Cum calatoresti cu hoverboard-ul

Daca mergi intr-o alta tara cu avionul atunci, din pacate, nu vei putea sa iei hoverboard-ul cu tine. Bateriile pe baza de litiu sunt considerate mai puternice decat bateriile pentru laptopuri, astfel ca toate liniile aeriene au interzis transportul hoverboard-ului. Iti recomandam sa iti lasi device-ul preferat acasa, ca sa nu risti sa iti fie confiscat.

Daca vacanta ta include un drum in Tokyo, Paris, Hong Kong sau Shanghai, atunci ar trebui sa stii ca nu te poti da pe hoverboard in niciun parc tematic Disney. 

Hover-planuri bune de pus in valiza

Odata cu vara, vin si zilele libere, in care poti sa te dai cu hoverboard-ul chiar si o zi intreaga. Daca vrei sa pleci in vacanta, dar sa te bucuri in continuare de distractie, vei avea nevoie sa verifici daca locul unde mergi accepta hoverboard-ul. Odata ce ai trecut de acest prag, iti poti impacheta device-ul preferat si incarcatorul in geanta speciala. 

Ai chef de distractie pe hoverboard chiar si in calatorie? Documenteaza-te, impacheteaza device-ul de transport si fii inspirat!



In ritm de graffiti prin jungla de beton
Fun, fun, fun!

In ritm de graffiti prin jungla de beton

Daca te plimbi macar pe jumatate cat o fac eu, sigur ai vazut atatia pereti desenati cu spray si nume, umbre si imagini aproape 3D.

3 povesti inspirationale despre hoverboard
Fun, fun, fun!

3 povesti inspirationale despre hoverboard

Hoverboard-ul este departe de a fi doar o simpla metoda de transport. Este accesoriul cu care te-ai obisnuit si pe care abia astepti sa il folosesti din nou.